maandag 17 september 2007

Winkelsluiting

Die arme winkeliers ook. Eerst moeten ze van Marijke deuren voor hun koelvakken maken en nu moet ook nog eens de buitendeur in de winter dicht.

AMSTERDAM Winkeliers zien niets in het voorstel van de Amsterdamse wethouder Marijke Vos (Milieu) om de deuren in de winter gesloten te houden.
De Raad Nederlandse Detailhandel geeft aan dat het algemeen bekend is dat wanneer winkels hun deuren sluiten, klanten denken dat de winkel gesloten is. Tegelijk zou de gezellige sfeer in de winkelstraten verloren gaan.
bron: RTV N-H


Algemeen bekend is dat mensen prima in staat zijn om te zien of een winkel gesloten is of niet. Een bordje op de deur met de veelzeggende tekst 'OPEN' kunnen wij, de domme klanten, nog wel begrijpen.

Het probleem is dat veel winkels een groot deel van de voorgevel er uit hebben gesloopt en alleen nog maar een groot rolluik of zware schuifdeuren hebben. Dat maakt het afsluiten in de winter een beetje lastig (= kost geld) en daar willen de winkeliers natuurlijk niet aan. Nu kun je dat natuurlijk als vertegenwoordiger van de winkeliers niet zeggen, dus dan is het probleem de 'domme klant', die dat van die gesloten deuren niet gaat snappen.

Geen opmerkingen: