donderdag 7 december 2006

Vakantie: Dag 9

Vanochtend eerst maar eens begonnen met e.e.a. aan sanitair en kranen te bestellen via internet. Volgende week komt de vrachtwagen hopelijk voorrijden met een zwevend toilet, compleet met inbouwset, een hoofddouche die aan het plafond komt te zitten, een handdouche met slang en wandhouder, een inbouwthermostaatkraan, een inbouwstopkraan, een doucheputje en een muuraansluiting voor de slang van de handdouche. Dat lijkt aardig wat, maar ik heb nog lang niet alles.
Wat o.a. nog ontbreekt zijn een afdekset voor de termostaatkraan, een afdekset voor de stopkraan, een wastafel, een sifon, een wastafelkraan, een radiator, tegels, verlichting, een spiegel (met verwarming) en nog een hele boel bouwmaterialen, zoals multiplexplaten, gipsplaten etc etc. Ik moet dus nog heel wat bij elkaar shoppen.

Vanmiddag even de douchebak verplaatsen. Wist ik veel dat ze drie tubes met kit gebruikt hebben om het ding vast te zetten. En ook de onderste rij wandtegels zaten behoorlijk in de weg. Die heb ik dus eerst maar aan stukken geslagen. Nadat de bak weg was bleef er een groot gat in de vloer over. De vloerplanken, die ooit over de vloerbalken lagen, zijn destijds weggezaagd, om ruimte te maken voor de douchebak. Bij het weghalen van het steenwol, dat in het gat lag ter isolatie, vond ik de ver vergane resten van een muis. Er omheen tientallen dode larven en natuurlijk muizenpoep. Onder de laag steenwol zijn de latten en het riet te zien, waar het plafond van de woonkamer tegenaan is gestuct.

De douchebak staat nu op z'n tijdelijke plek, de afvoer is aangesloten en het plastic dat de wanden droog moet houden is aan de douchebak getaped. Dat was wel weer genoeg voor vandaag. Morgen verder met het slopen van de badkamer.

Geen opmerkingen: